Nakomelingen

 

Met Leida is het allemaal begonnen. Nadat onze eerste hond Roland, naar de eeuwige jachtvelden is vertrokken, hebben we dit teefje gekocht. Haar naam is Citah-Leida van 't Faan. Nadat ze op een show Europees Kampioen was geworden, zijn we gaan denken over het fokken met dit ras.

Leida heeft in de loop der jaren ook het Nederlands kampioenschap verworven en daardoor is haar naam veranderd in Kampioen Citah-Leida van 't Faan EK'95. Leida heeft ons op 30 december 2004 verlaten om de eeuwige jachtvelden te betreden. Ze mocht 12,5 jaar worden. Leida had HD TC en KNJV C

Leida heeft in haar leven drie nesten gehad, de eerste met als vader Osca van Bahrenhorst. Hieruit kwamen 7 pups. Uit dit nest is 1 van haar zoons Nederland Kampioen en Clubwinnaar1999 geworden.  Van dit nest hebben we Amy aangehouden.Haar tweede nest was relatief een groot nest, het waren 10 pups met als vader Whisky van het Westervlier. Van dit nest hebben we Beka aanghouden. Haar derde nest had als vader Aedler uut 't Butendieks. Hieruit kwamen 5 pups.

Hollanti 2004 048

Op rij Puck, Gwynn, Amy en Leida.

akka 1 a

Kamp. Akka Uit h. Vijfde Dingfpil

DSC_9514

Dit is Boris Uit H. Vijfde Dingfpil, hij is in 1998 geboren. Een lieve speelse trouwe kindervriend zoals zijn baas het ons schreef.